Dnes je 19.08.2018, meniny má Lýdia.

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

vytlačiť

Informačná povinnosť prevádzkovateľa

Informovanie dotknutých osôb o spracúvaní a poskytovaní osobných údajov spracovateľských operácií

Pohronského osvetového strediska

podľa článku 13 a článku 14 Nariadenia Európskeho parlamentu a Radu (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES

Nariadenie Európskeho parlamentu a Radu (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES stanovuje povinnosť prevádzkovateľa poskytnúť dotknutej osobe informácie o účele spracovania osobných údajov, na ktorý sú jej osobné údaje určené a to aj v prípade, keď sa osobné údaje nezískavajú priamo od dotknutej osoby. Je potrebné, aby tieto informácie boli dotknutej osobe poskytnuté najneskôr pri získavaní jej osobných údajov, respektíve v dostatočnom časovom predstihu, jasne a zrozumiteľne a takým spôsobom, aby sa s týmito informáciami mohla skutočne oboznámiť a porozumela im.

Prevádzkovateľ: Pohronské osvetové stredisko (POS)
Adresa: Duklianskych hrdinov 21, 96501 Žiar nad Hronom
Zodpovedná osoba: kontakt: tel. č. 045/678 13 10, e-mail: pos.prevadzka@gmail.com

Kontaktné údaje Úradu na ochranu osobných údajov

Adresa: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, IČO: 36064220

Poučenie o právach dotknutých osôb

Prevádzkovateľ v súvislosti so spracúvaním osobných údajov na zabezpečenie spravodlivého a transparentného spracúvania informuje dotknuté osoby, že majú:

  • právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa jej osoby a práva na ich opravu alebo vymazanie alebo obmedzenie spracúvania,
  • právo namietať proti spracúvaniu,
  • právo na prenosnosť údajov,
  • právo kedykoľvek svoj súhlas odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním,
  • právo podať sťažnosť dozornému orgánu,
  • právo na informáciu o tom, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou, alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy, či je dotknutá osoba povinná poskytnúť osobné údaje, ako aj možné následky neposkytnutia takýchto údajov,
  • právo získať informáciu z akého zdroja pochádzajú jej osobné údaje, ak neboli získané od dotknutej osoby, prípadne informáciu o tom, či údaje podchádzajú z verejne prístupných zdrojov
  • právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú a ak tomu tak je, má právo získať prístup k týmto osobným údajov a tieto informácie:
    1. účel spracúvania;
    2. kategórie dotknutých osobných údajov;
    3. príjemcovia alebo kategórie príjemcov, ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté, najmä príjemcovia v tretích krajinách alebo medzinárodné organizácie;
    4. ak je to možné, predpokladaná doba uchovávania osobných údajov alebo, ak to nie je možné, kritériá na jej určenie;
    5. existencia práva požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby alebo ich vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, alebo práva namietať proti takémuto spracúvaniu;
    6. právo podať sťažnosť dozornému orgánu;
    7. ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby, akékoľvek dostupné informácie, pokiaľ ide o ich zdroj;

Zverejňovanie fotografií a videozáznamov:

POS je príspevková organizácia zriadená BBSK v územnom okrese Banská Štiavnica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, podľa Zriaďovacej listiny je zriadená na zabezpečovanie a sprístupňovanie kultúrnych a  vzdelávacích podujatí ako aj vytváranie podmienok pre rozvoj spoločenského života, kultúry a zabezpečenie jej dostupnosti pre širokú verejnosť vo verejnom záujme. Z tohto dôvodu má oprávnený záujem v zmysle platnej právnej úpravy ochrany osobných údajov z podujatí, ktoré organizuje, zachytávať podobizne na obrazový, zvukový a/ alebo obrazovo-zvukový záznam (ďalej len „záznam“).

V tejto súvislosti si týmto dovoľuje upozorniť návštevníkov kultúrnych podujatí,prednášok,workshopov,tvorivých dielní, že počas ich účasti na podujatiach organizovaných POS (resp. bezprostredne pred alebo po podujatí) môže dôjsť k zachyteniu ich podobizne. Takto vyhotovený záznam môže byť použitý POS za účelom propagácie POS a/alebo príslušného podujatia.

V prípade potreby uplatniť svoje práva súvisiace s ochranou svojich osobných údajov, sa obráťte na zodpovednú osobu, ktorej kontakt je uvedený vyššie.

 OsvetaZiar na Facebooku

Odporúčame

LINORYT - dynamika kontrastov

Rôzne

Spoznajte grafiku trochu inak! Linoryt, technika, ktorá uchvátila aj Picassa, Henriho Matissa a Josefa Čapka! Workshop je určený pre ...