Dnes je 10.12.2018, meniny má Radúz.

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

vytlačiť

Informačná povinnosť prevádzkovateľa

Informovanie dotknutých osôb o spracúvaní a poskytovaní osobných údajov spracovateľských operácií

Pohronského osvetového strediska

podľa článku 13 a článku 14 Nariadenia Európskeho parlamentu a Radu (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES

Nariadenie Európskeho parlamentu a Radu (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES stanovuje povinnosť prevádzkovateľa poskytnúť dotknutej osobe informácie o účele spracovania osobných údajov, na ktorý sú jej osobné údaje určené a to aj v prípade, keď sa osobné údaje nezískavajú priamo od dotknutej osoby. Je potrebné, aby tieto informácie boli dotknutej osobe poskytnuté najneskôr pri získavaní jej osobných údajov, respektíve v dostatočnom časovom predstihu, jasne a zrozumiteľne a takým spôsobom, aby sa s týmito informáciami mohla skutočne oboznámiť a porozumela im.

Prevádzkovateľ: Pohronské osvetové stredisko (POS)
Adresa: Duklianskych hrdinov 21, 96501 Žiar nad Hronom
Zodpovedná osoba: kontakt: tel. č. 045/678 13 10, e-mail: pos.prevadzka@gmail.com

Kontaktné údaje Úradu na ochranu osobných údajov

Adresa: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, IČO: 36064220

Poučenie o právach dotknutých osôb

Prevádzkovateľ v súvislosti so spracúvaním osobných údajov na zabezpečenie spravodlivého a transparentného spracúvania informuje dotknuté osoby, že majú:

  • právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa jej osoby a práva na ich opravu alebo vymazanie alebo obmedzenie spracúvania,
  • právo namietať proti spracúvaniu,
  • právo na prenosnosť údajov,
  • právo kedykoľvek svoj súhlas odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním,
  • právo podať sťažnosť dozornému orgánu,
  • právo na informáciu o tom, či je poskytovanie osobných údajov zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou, alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy, či je dotknutá osoba povinná poskytnúť osobné údaje, ako aj možné následky neposkytnutia takýchto údajov,
  • právo získať informáciu z akého zdroja pochádzajú jej osobné údaje, ak neboli získané od dotknutej osoby, prípadne informáciu o tom, či údaje podchádzajú z verejne prístupných zdrojov
  • právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú a ak tomu tak je, má právo získať prístup k týmto osobným údajov a tieto informácie:
    1. účel spracúvania;
    2. kategórie dotknutých osobných údajov;
    3. príjemcovia alebo kategórie príjemcov, ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté, najmä príjemcovia v tretích krajinách alebo medzinárodné organizácie;
    4. ak je to možné, predpokladaná doba uchovávania osobných údajov alebo, ak to nie je možné, kritériá na jej určenie;
    5. existencia práva požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby alebo ich vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, alebo práva namietať proti takémuto spracúvaniu;
    6. právo podať sťažnosť dozornému orgánu;
    7. ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby, akékoľvek dostupné informácie, pokiaľ ide o ich zdroj;

Zverejňovanie fotografií a videozáznamov:

POS je príspevková organizácia zriadená BBSK v územnom okrese Banská Štiavnica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, podľa Zriaďovacej listiny je zriadená na zabezpečovanie a sprístupňovanie kultúrnych a  vzdelávacích podujatí ako aj vytváranie podmienok pre rozvoj spoločenského života, kultúry a zabezpečenie jej dostupnosti pre širokú verejnosť vo verejnom záujme. Z tohto dôvodu má oprávnený záujem v zmysle platnej právnej úpravy ochrany osobných údajov z podujatí, ktoré organizuje, zachytávať podobizne na obrazový, zvukový a/ alebo obrazovo-zvukový záznam (ďalej len „záznam“).

V tejto súvislosti si týmto dovoľuje upozorniť návštevníkov kultúrnych podujatí,prednášok,workshopov,tvorivých dielní, že počas ich účasti na podujatiach organizovaných POS (resp. bezprostredne pred alebo po podujatí) môže dôjsť k zachyteniu ich podobizne. Takto vyhotovený záznam môže byť použitý POS za účelom propagácie POS a/alebo príslušného podujatia.

V prípade potreby uplatniť svoje práva súvisiace s ochranou svojich osobných údajov, sa obráťte na zodpovednú osobu, ktorej kontakt je uvedený vyššie.

 OsvetaZiar na Facebooku

Odporúčame

4. benefičný koncert

Rôzne

Spríjemnite si predvianočný čas 4. benefičným koncertom SZUŠ Hliník nad Hronom v spolupráci s POS, pod záštitou OZ Svetielko ...